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Question 1: Can a single fire pump supply water to multiple buildings if the 
buildings are all on the same property with one owner? 

 
Answer 1: Yes. If a private development (campus) needs a fire protection pump, 
this is typically accomplished by installing a dedicated fire pump (in accordance 
with NFPA 20) in parallel with a domestic pump or as part of a dedicated fire 
branch/loop off a water supply.  

 
Question 2: If yes to Question 1, is the fire pump sized for a single fire 
occurring at one time as stated in the 2013 edition of NFPA 13 Section 1.1.3 or 
must the pump be sized for fires occurring in all buildings at the same time? 

 
Answer 2: The fire pump is sized for a single fire area. As long as the greatest 
single demand of any of the fire protection systems that the fire pump serves is met 
by the fire pump, the plans are acceptable.  
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