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Question: 
Fire Code Section 907.2.6.4 requires large family day-care homes to be provided with a 
manual fire alarm box at a location approved by the enforcing agency. 
Such devices shall actuate a fire alarm signal audible throughout the facility at a minimum 
level of 15 dB above ambient noise. These devices need not be interconnected to any other 
fire alarm device, have a control panel or be electrically supervised or provided with 
emergency power. Such device or devices shall be attached to the structure and must be a 
device that is listed and approved by the Office of the State Fire Marshal. 
 
Question: Must the sounding device, power supply and associated wiring connected to the 
listed fire alarm box also be listed and approved by the Office of the State Fire Marshal, or 
can the equipment connected to the listed manual fire alarm box be approved by the local 
fire jurisdiction? 
 

Response: 
The fire alarm box and the sounding device shall be listed and approved by the Office of the 
State Fire Marshal.  Power supply and associated wiring of the devices need only be listed 
by an approved testing agency. 

 

 

 

 
 


